اجاره دستگاه فتوتراپی در شیراز(دستگاه کنترل زردی نوزاد)
زردی در نوزادان
زردی مشکل شایع و اکثرا خوش خیم نوزادان است. اما به دلیل خطراتی که برای دستگاه عصبی دارد، این بیماری خوش خیم می تواند عوارض ماندگاری بر مغز و اعصاب نوزادان برجای گذارد و نتیجتاً، بایستی برای آن اهمیت بسیار خاصی قائل شد. تقریبا شصت درصد از نوزادان رسیده و حدود هشتاد درصد از نوزادان نارس، در هفته اول زندگی دچار این بیماری می شوند.
زردی نوزادان ابتدا در چشم دیده شده و بعد پوست زرد میشود. زردی در پوست نیز از صورت شروع شده و به سینه، شکم و پاها گسترش می یابد.
انواع زردی
زردی نوزادان به دو گروه عمده فیزیولوژیک(طبیعی) و یا پاتولوژیک(زردی غیر طبیعی)تقسیم می شود.
زردی فیزیولوژیک(طبیعی)معمولا روز دوم و سوم پس از تولد شروع شده و به بیشترین مقدار خود رسیده و پس از آن به تدریج و به آرامی از روز پنجم پائین می آید. اما زردی پاتولوژیک(زردی غیر طبیعی)، معمولا از الگوی طبیعی پیروی نکرده و ممکن است زودتر شروع شده و با سرعت بیشتری، افزایش پیدا کرده و مدت طولانی تری پایدار بماند و یا به دلیل وجود عواملی دیگر، همچون نارس بودن نوزاد یا مشکلات حین زایمان، ضریب خطر را برای نوزاد بیشتر نماید. این نوع از زردی خطرناک است و بایست حتماً درمان شود، زیرا ممکن است به علت ناسازگاری خونی مادر و نوزاد و یا عفونت و یا برخی بیماری ها ایجاد شده باشد.
عوامل موثر بر تشدید ابتلا به زردی
نارس بودن نوزاد-مادر مبتلا به دیابت-جنس پسر-عفونت- استفاده از برخی از داروهای خاص حین زایمان توسط مادر-کم بودن بعضی از آنزیم ها مثل فاویسم (باقلایی)- ناسازگاری گروه خونی مادر و نوزاد-تغذیه ناکافی نوزاد- سابقه زردی به صورت فامیلی مخصوصا در خواهر یا برادر نوزاد-استفاده از بعضی از داروهای گیاهی-کم آبی بدن نوزاد-عدم دفع مدفوع در نوزاد به میزان کافی.
عوارض عدم کنترل زردی
عبور عوامل زردی از لایه های محافظ مغز و رسوب آن در سلول های عصبی نوزاد که همراه با علائم مشخصی، همچون بی اشتهایی، بی حالی، خواب آلودگی و گاها تشنج، از جمله عوارض مشخص این بیماری در نوزادان است .
عوامل فوق، متاسفانه می توانند عوارض جبران ناپذیری بر جای گذارند که البته بیشتر اوقات، باعث مرگ نوزاد شده و اگر حتی نوزاد را از بین نبرند، عوارض بسیار شدید عصبی و عقب ماندگی های ذهنی برجای خواهند گذاشت .
روشهای تشخیصی زردی نوزاد
زردی نوزاد با دیدن رنگ زرد در پوست و چشم قابل تشخیص است، اما لازم است در صورت مشاهده زردی، به نزدیکترین مرکز درمانی جهت ویزیت پزشک مراجعه کنید تا نوزاد ویزیت و آزمایش چک زردی انجام شود.
درمان نوزاد دارای علائم زردی
- نور درمانی(فتوتراپی)
- دارودرمانی
- در بعضی از موارد خاص، تعویض خون نوزاد
نوردرمانی(فتوتراپی)
نور درمانی” روشی موثر و مطمئن برای پایین آوردن سطح بیلی روبین بدن است. بیلی روبین بیش از همه به قسمت آبی طیف نور مرئی در حدود 460 نانومتر واکنش نشان می دهند. لامپ هایی که نور حدود 460 تا 480 نانومتر تولید می کنند برای فتوتراپی مناسب هستند که باعث تخریب بیلی روبین اضافی خون می شود و نهایتاً بیلی روبین های تخریب شده از طریق کبد نوزاد دفع می شود.
توجه: لامپ های مورد استفاده در درمان زردی نوزاد با لامپ های عادی تفاوت دارند.
مزایای فتوتراپی در منزل
- کاهش هزینه درمان
- کاهش طول مدت درمان و بستری در بیمارستان
- کاهش ریسک انتقال عفونت به نوزاد در بیمارستان
- جلوگیری از جدا شدن طولانی مدت مادر و نوزاد
- آسایش و آرامش کامل مادر و نوزاد در محیط خانه
توصیه های لازم حین فتوتراپی (نور درمانی) درمنزل:
- دمای اتاق نوزاد در تابستان را حدود 24 درجه و در زمستان27 درجه تنظیم کنید.
- لباس های نوزاد را کاملا بیرون بیاورید.(به جز پوشک)
- زیر دستگاه یک تشک پنبه ای نازک (سفید) بیاندازید.
- حتما چشم بند و شورت فتوتراپی بسته شود.
- بعداز هر …… ساعت نوردرمانی به مدت نیم ساعت نوردرمانی قطع و به نوزاد شیرکافی دهید.
- به علائم کم آب شدن بدن نوزاد که شامل (گود افتادگی چشم ها، خشکی پوست،پوست سرد، رنگ پریدگی، نداشتن اشک و بی حالی نوزاد) توجه کنید.
- دمای بدن نوزاد هر یک ساعت اندازه گیری شود و در صورت افزایش دما بدن نوزاد به بیش از 5/37 (تب کردن) نورگیری را متوقف و با مشاوران مرکز پرستاری آراد یا پزشک تماس حاصل نمایید.
- نواحی مقعد و پرینه را تمیز نگه دارید و در صورت خیس بودن پوشک آن را تعویض کنید.
- وضعیت نوزاد را در هر 30 دقیقه تغییر دهید.
(به پشت، پهلو راست، پهلو چپ) و از خوابانیدن به روی شکم خودداری کنید.
- به انسداد راه هوایی به وسیله چشم بند و … در حین نوردرمانی توجه کنید.
- از چرب کردن پوست نوزاد در حین نوردرمانی خودداری کنید.
- فاصله منبع نور دستگاه زردی از نوزادتان به صورت استاندارد تعبیه شده است.(از تغییر فاصله خودداری کنید)
- در هنگام نورگیری حتما باید مقدار دفع مدفوع و ادرار نوزاد افزایش یابد، در صورت عدم دفع مناسب، زردی درمان نمیشود و روند درمان طولانی میگردد. اگر مادر نوزاد شیرکافی ندارد باید با مشورت پزشک از شیر خشک کمکی یا جایگزین استفاده شود.
- در صورتی که نوزاد در هنگام نورگیری دچار سردی دست و پا یا بیحالی شد نوردرمانی را متوقف کنید؛ توجه داشته باشید یکی از دلایل اصلی این بیحال شدن نوزاد: عدم شیر دهی مناسب و تغذیه ناکافی است( به طور میانگین در 24ساعت، بیش از ۱۲ بار باید شیردهی مناسب و کافی انجام شود ).
چه زمانی باید نور درمانی را متوقف کنیم
- بی حالی و سرد شدن پای نوزاد(علت عدم شیردهی مناسب)
- حساسیت به نور(پورفیری مادرزادی): تغییر رنگ ادرار به قهوه ای، بی تابی و بی قراری نوزاد زیر دستگاه، تاول زدن پوست
- گرمازدگی نوزاد و کلافگی وی از گرما
- تیره یا برنزه شدن رنگ پوست نوزاد
- لرز (ناشی از عریان بودن نوزاد)
- بثورات روی بدن(دانه های قرمز)
علائم طبیعی دفع زردی
خوب است این موضوع را با یک سوال ادامه دهیم از کجا متوجه شویم که نوزادمان در حال دفع بیلی روبین(زردی)از بدن است؟
- تغییر رنگ ادرار(ادرار به رنگ زرد و نارنجی دیده میشود)
- تغییر رنگ مدفوع (مدفوع سبز لجنی یا تیره میشود)
- افزایش تعداد دفعات ادرار و مدفوع
- مدفوع شل و شبیه به اسهالی میشود
- قرمزی پوست( بسته به نوع پوست و حساسیت نوزادان ممکن است رنگ پوست تغییر کند)
لازم به ذکر است تمام علائم از چند ساعت تا چند روز بعد از اتمام درمان از بین میروند
نحوه اجاره دستگاه زردی نوزاد (فتوتراپی) در شیراز چگونه است؟
برای اینکه بهترین دستگاه زردی نوزاد (LED و SMG معادل 6،4 و 8 لامپه) را در شهر شیراز اجاره کنید کافیست با کارشناسان ما در مرکز پرستاری آراد شیراز با شماره 07132343515 تماس گرفته و دستگاه زردی مناسب را بر اساس وزن نوزاد، روز تولد، عدد زردی و… دریافت کنید.
مرکز پرستاری در منزل آراد شیراز به عنوان تنها مرکز پیشرو در ارائه خدمات مادر و نوزاد در شیراز؛ آماده ارسال، آموزش و نصب انواع دستگاه زردی نوزاد توسط کارشناسان مجرب در منزل می باشد